Azzam IK2 Fan Club              
              
           
      
      
        


      
      
        

Chat


Isnin, Ogos 6

Update 6/8/2012 ✐

Assalamualaikum and hi kepada semua pembaca :) Sorry sebab dah lama tak update blog ni. Mungkin lepas ni admin dah tak update dah blog ni. Tapi kalau ada apa-apa admin akan post. Tapi rasanya tak ada apa-apa lah kot.. :)
So sekarang admin akan guna Twitter je, boleh follow @AzzamIK2FC. Sama macam blog ni, Twitter account diuruskan oleh peminat sahaja, bukan Azzam atau ahli keluarga Azzam. Kalau ada apa cerita, gambar, video atau berita pasal Azzam yang korang nak share, atau nak berkawan boleh tweet dekat twitter tu :) Sorry juga sebab dah tak update fanfic "DKHA". Cerita tu admin dah tak sambung dah. Tapi manalah tahu, kalau ada yang ada bakat menulis ke, atau berminat untuk sambungkan cerita tu, boleh tweet saya :P
FormSpring mungkin admin akan buka sekali-sekala kalau ingat. Tapi minta maaf kalau tak dapat jawab semua soalan :)

Terima kasih kepada followers/pembaca-pembaca blog ni ☺
Follow Azzam FC di twitter.com/AzzamIK2FC Sekali lagi, ni bukan fan club rasmi, cuma fan account untuk peminat-peminat Azzam.
Dan jangan lupa LIKE fan page rasmi Azzam di Azzam Idola Kecil II Fans Club
✌☺

Isnin, Disember 5

Idola Kecil 4

Ahad, Februari 27

Dia Kekasihku Hingga Akhir: Bab 10

Perbualan antara Keluarga Jiha dan Doktor Sara semakin mendebarkan Azzam.Titikan peluh yang keluar dari tubuh badan Azzam semakin banyak.Tiba2,Mama Jiha menolak Jiha di atas kerusi roda,
"Fuhh !"
Peluh berhenti membasahi diri Azzam,lalu dia bertemu dengan Jiha,

"Ermm Ji...ha..."(dgn gagapnya)

"Hmm x pelah Azzam aq tau ko x sengaja x pyh lh takut."(ketawanya)

Lega hati Azzam mendgr Jiha berkata,kalau tak habis lah.

*****

Di Rumah,
Dayana perlahan2 menaiki tangga masuk ke dalam biliknya,manakala Azzam meminta Bibik Kasina membuatnya teh.Datin Dina menyapa,

"Hey Zam menung pe lagi,adik panggil pon x dgr ?"(azzam tersentap)

"Yelah Ma,Zam naik dulu."

Di Bilik Yana,
Dayana sdg syok berchatting dgn Ain dan Fienaz tiba2,
"Tuk...Tuk..."

Dgn segera,

"Msk lah pintu bilik Yana x kunci."

Perlahan2 Azzam msk lalu memeluk adiknya dr belakang,

"Abang nih takutkan Yana je."(muncung)

"Haha terkejut ke ape Yana oi..."

Tiba2 mereka sdg ketawa terbunyi hon kereta...

p/s:maaf jika pendek jikalau sy ada masa saya update.

Rabu, Disember 29

Update

Hello semua! Admin dah jawab soalan-soalan dekat Formspring. http://www.formspring.me/azzamik2fc
Maaf sebab dah lama tak bukak Formspring dengan dah lama tak update DKHA. Kalau ada benda yang korang nak comment pasal cerita DKHA, boleh bagitahu admin dekat Formspring.. kalau ada benda yang kurang memuaskan, boleh bagitahu, admin tak kisah! :)
Selamat tahun baru!
-Admin 2

Isnin, November 1

Dia Kekasihku Hingga Akhir: Bab 9

Azzam fobia dengan darah yang mengalir dari tangan Jiha.Datin Dina segera memanggil Doktor Sara manakala Datuk Roy marah benar dengan tindakan Azzam yang tak pernah memasuki akal.Dayana hanya mampu nangis teresak-esak melihat kejadian ini.

Di bilik menunggu hospital,

"Abang ok ?"(Tanya Dayana yang baru lps nangis)

"OK,cuma abang takut apa-apa jadi pada Jiha.Abang takut Yana,abang takut !"

"Abang bawa bertenanglah,Yana kan ada.Lagipun Jiha cuma mengalami penaliran darah itu je."

"Tapi darah yang mengalir tuh punca dari abang,Yana !"

"Abang,beristigfar dan sabar."

Azzam mula bayangkan kalau ibu bapa Jiha yang datang dari Singapura mencarinya untuk menganti rugi anaknya,habislah Azzam !

*****
Di mimpi Azzam,

"Azzam,kau harus mengganti rugi terhadap anak kami,Analiyana Jiha !"(Bapa Jiha)

"Ya,kerana kau telah membuat anak kami menderita,rohnya tidak aman dan sekarang kami mahu ganti ruginya ! Jika tidak kamu akan ku bunuh,keluargamu menjadi umpan IKAN PIRANHA !"(Ibu Jiha)

Azzam diikat sekuat-kuatnya supaya dia tidak terlepas.Dia terfikir bagai mana kalau Dayana yang jadi mangsa punching bagnya.Azzam melihat di sekumpulan asap muncul 3 orang manusia,dia memperhatikan dengan perlahan,rupanya papa,mama & Dayana diikat di atas papan kolam ikan piranha.Dia menjadi cemas.

"Cepat Azzam tinggal beberapa saat saja keluarga kau dijadikan umpan ikan piranha,hahahaha !"

Masa sudah cukup dan kedengaran bunyi tali diputuskan dan ...

Datuk Roy,Datin Dina dan Dayana telah pun berada di kolam ikan piranha.Azzam hanya mampu melihat dengan keadaan yang rumit.Dia terpaksa menerima hukum bunuh terhadap Jiha.

*****
Azzam sedar dari mimpi ngeri itu dan kelihatan papa,mama dan Dayana masih ada di sisinya.Dia ketakutan mimpi itu boleh menjadi kenyataan.

Di bilik menunggu,

"Mimpi apa Zam,sampai berpeluh ?"(Sindir Datuk Roy)

"Azzam mimpi yang papa,mama dan Yana ditangkap oleh ibu bapa Jiha dan dijadikan umpan ikan piranha !"

Datuk Roy,Datin Dina dan Dayana ketawa dengan kelucuan.Azzam kecewa kerana mimpinya telah diperkecilkan oleh ahli keluarganya.

Tiba-tiba kedengaran Doktor Sara sedang berbincang dengan keluarga Jiha,Azzam ketakutan ?!

Ahad, Oktober 31

Twitter Tweet Tweet

Gud monink Azzam FC :) Dh mkn,dkn mndi,dh solat hahahaha...Pagi ini ringkas punyer post iaitu jeng jeng jeng...TWITTER Azzam :D



Klu mahu tahu Twitter Azzam link dia apa Just KLIK HERE



Siap :D Gud monink bye nk sambung novel lak :D